x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parcele pentru case, nesolicitate de tineri, scoase la licitaţie de Primăria Oradea

Parcele pentru case, nesolicitate de tineri, scoase la licitaţie de Primăria Oradea

23 Feb 2016   •   18:10
Parcele pentru case, nesolicitate de tineri, scoase la licitaţie de Primăria Oradea

Primăria Oradea va concesiona 60 de parcele a câte 250 metri pătraţi în Cartierul Tineretului, care nu au fost solicitate de către cei care puteau beneficia de teren în baza Legii 15/2004.

Potrivit edilului Ilie Bolojan, primăria Oradea a constatat că în Cartierul Tineretului, unde au fost puse la dispoziţia doritorilor 391 de loturi, mai există aproape 60 de amplasamente a câte 250 de metri pătraţi care nu au fost solicitate, astfel încât se doreşte concesionarea lor. După finalizarea construirii casei, cei care au luat în concesiune suprafeţele respective le vor putea cumpăra la un preţ rezonabil.

"Scoaterea la licitaţie a acestor terenuri la preţuri modice este corectă. Cei care doresc pot deveni, fără nişte costuri foarte mari, proprietarii acestor terenuri, iar după ce obţin autorizaţia de luare în folosinţă a casei pe care o edifică, oraşul va trece la asfaltarea străzilor din zonă, ca să fie cartierul terminat", a menţionat, marţi, primarul Ilie Bolojan.

După ce Consiliul Local va aproba iniţiativa administraţiei locale, precum şi preţul pe metru pătrat, se va trece la organizarea licitaţiei de concesionare. AGERPRES

×