x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patronul german închide o fabrică din Covasna. Pandemia de COVID i-a lăsat fără comenzi

Patronul german închide o fabrică din Covasna. Pandemia de COVID i-a lăsat fără comenzi

05 Iun 2020   •   10:40
Patronul german închide o fabrică din Covasna. Pandemia de COVID i-a lăsat fără comenzi

Fabrica de pantaloni RHM Pants din localitatea Estelnic, județul Covasna, care aparține producătorului german Dr. Bock Industries, se închide din cauza epidemiei de COVID-19. Fabrica are peste 200 de angajați.

Compania germană Dr. Bock Industries anunță că, din cauza COVID-19, sunt mai puține cereri și s-au anulat comenzi de către cei mai importanți clienți.

„Prin urmare, Consiliul de administrație și Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt și nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieței”, arată compania.

În fabrica din Estelnic lucrează 235 de angajați.

Directoarea fabricii de pantaloni din Estelnic, Livia Damian, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a fost informată până la această oră despre închidere: „Nu știu nimic despre vreo decizie de închidere a fabricii”.

RHM Pants a fost fondată în anul 1992, fiind una dintre cele mai mai companii de pantaloni din România.

Dr. Bock Industries este o companie germană înființată în 1984, furnizor pentru branduri de îmbrăcăminte precum Gant, Hugo Boss, Marc O'Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.

Producătorul german are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina și România.

Fondatorul companiei, Dietrich Bock, a venit în România în urmă cu aproape 30 de ani, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să traseze în zăpadă locul unde va construi o fabrică de confecţii de pantaloni cu 250 de angajaţi. Germanii de la Hugo Boss au plasat atunci prima comandă, de 1,5 milioane de bucăţi, fără să vadă o singură pereche.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: fabrica covasna COVID