x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Vâlcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Vâlcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

15 Oct 2015   •   09:55
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Vâlcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

Poliţiştii din judeţul Bistriţa Năsăud, împreună cu poliţişti din Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj, efectuează, joi, 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, a judeţelor Ilfov şi Vâlcea, precum şi într-un penitenciar, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni prin metoda 'accidentul', se arată într-un comunicat, remis AGERPRES, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Prejudiciul cauzat de persoanele suspectate de comiterea acestor înşelăciuni se ridică la peste 40 000 lei.

'17 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, sunt bănuite că în perioada august 2015 - octombrie 2015 ar fi indus în eroare şapte persoane vătămate, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mehedinţi, prezentându-se ca fiind poliţişti, avocaţi sau medici, solicitând sume de bani pentru soluţionarea unor cazuri în care ar fi fost implicate rude ale acestora. De asemenea, şase persoane încarcerate în penitenciar vor fi transferate în Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud', se arată în comunicat.

În aceeaşi cauză, în data de 13 octombrie, au fost transferate la Bistriţa încă două persoane din Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

×