x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pericol de inundații în nordul Moldovei. Ce râuri sunt vizate?

Pericol de inundații în nordul Moldovei. Ce râuri sunt vizate?

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   07:42
Pericol de inundații în nordul Moldovei. Ce râuri sunt vizate?

Hidrologii avertizează că joi este pericol de inundații în nordul Moldovei. Ei au emis cod galben de inundații valabil joi, până la ora 12.00. Inundațiile se pot produce pe râuri din județele Neamț și Suceava.

Specialiștii spun că în urma „precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.”

Ce râuri sunt vizate?

Pericol este pe „râurile din bazinele hidrografice: Suceava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibeni, Șomuzul Mic, Șomuzul Mare, Moldova - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Moldovița - amonte S.H. Tupilați, Bistrița - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bicaz – amonte S.H. Frunzeni, județele: Suceava și Neamț.”

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probailitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistrita „afluenții aferenți sectorului aval confluența cu râul Bicaz - amonte SH Frunzeni.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii rauri moldova cod galben