x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 120 de fermieri din Olt participă la Slatina, la prima ediție a "Zilei Recoltei"

Peste 120 de fermieri din Olt participă la Slatina, la prima ediție a "Zilei Recoltei"

09 Oct 2017   •   17:25
Peste 120 de fermieri din Olt participă la Slatina, la prima ediție a "Zilei Recoltei"

Peste 120 de fermieri din judeţul Olt şi zone limitrofe acestuia vor participa marţi, la Slatina, la "Ziua Recoltei", eveniment aflat la prima ediţie în municipiu, în cadrul căruia vor fi expuse spre vânzare legume, fructe, miere, brânzeturi şi preparate din carne, potrivit preşedintelui Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu.

El a precizat că evenimentul se va desfăşura timp de două zile, marţi şi miercuri, pe esplanada din centrul municipiului Slatina, unde a fost montat un cort de mari dimensiuni.

Conform lui Ciobanu, peste 95% dintre producătorii invitaţi la "Ziua Recoltei" au în derulare programe cu fonduri europene prin PNDR şi au astfel posibilitatea să-şi promoveze produsele.

"Vor fi prezenţi peste 120 de producători, majoritatea având ferme legumicole, dar vor fi şi producători de brânzeturi, preparate din carne, miere, fructe. Cei mai mulţi au în implementare proiecte cu fonduri europene prin PNDR", a spus reprezentantul Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt.

La "Ziua Recoltei" de la Slatina este aşteptat în a doua parte a zilei de marţi şi ministrul Agriculturii, Petre Daea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ziua recoltei