x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 5.000 de kg de articole pirotehnice confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în cadrul acţiunii naţionale "Foc de Artificii"

Peste 5.000 de kg de articole pirotehnice confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în cadrul acţiunii naţionale "Foc de Artificii"

17 Dec 2017   •   13:30
Peste 5.000 de kg de articole pirotehnice confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în cadrul acţiunii naţionale "Foc de Artificii"

Peste 5.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti, în ultima săptămână, în cadrul acţiunii naţionale "Foc de Artificii", pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis duminică AGERPRES, poliţiştii au constatat aproape 100 de infracţiuni, au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, au confiscat peste 5.000 de kg. de articole pirotehnice şi au retras 2 autorizaţii de comercializare.

Oamenii legii au efectuat 367 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 139 de persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.

''Poliţiştii au constatat 96 de infracţiuni şi au depistat 99 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 108 persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 5106 kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 110.000 de lei şi au fost retrase 2 autorizaţii, fiind aplicate 20 sancţiuni contravenţionale. O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 356 de activităţi de informare în şcolile din ţară'', precizează sursa citată.

Poliţiştii acţionează, în perioada 21 noiembrie - 5 ianuarie 2018, în toată ţara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. AGERPRES

×