x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 11 tone de deșeuri, oprite la intrarea în România de la Petea

Peste 11 tone de deșeuri, oprite la intrarea în România de la Petea

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   06:00
Peste 11 tone de deșeuri, oprite la intrarea în România de la Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 11 tone de produse second-hand provenite din Franța.

Incidentul a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare. Acolo s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș.

„Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din judeţul Maramureș. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate - în total 11.500 kilograme - nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri”, au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Autoritățile de control au decis să nu permită intrarea pe teritoriul României a bunurilor transportate. Camionul s-a întors pe teritoriul maghiar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deşeuri frontieră