x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șase plantații de canabis, descoperite de polițiști în Dâmbovița

Șase plantații de canabis, descoperite de polițiști în Dâmbovița

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   10:15
Șase plantații de canabis, descoperite de polițiști în Dâmbovița

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri în județul Dâmbovița, în urma cărora au fost descoperite șase plantații de canabis. Șapte persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a șapte persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2022 - 1 iunie 2024, în județul Dâmbovița, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfășurării de operațiuni de cultivare, vânzare și transport de canabis și cocaină.

„Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracțional, în scopul comercializării rapide de droguri și pentru păstrarea anonimatului, ar fi înființat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de . De asemenea, acesta ar fi coordonat și ar fi desfășurat activități de vânzare de canabis și cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 - 1 iunie 2024, ar fi înființat și întreținut, cu sprijinul membrilor grupului, într-un imobil aflat în proprietatea sa, o cultură de canabis”, transmite luni IGPR.

În urma perchezițiilor făcute sâmbătă într-o clădire din orașul Pucioasa, deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost descoperite 6 plantații de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalații complexe de ventilare, încălzire și udare, pentru întreținerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, diverse cantități de fragmente vegetale, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție și dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

Duminică, procurorii DIICOT au dispus reținerea a șapte persoane pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: plantatii canabis dămboviţa