x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pod nou și modern în Dâmbovicioara, județul Argeș, după 137 de ani

Pod nou și modern în Dâmbovicioara, județul Argeș, după 137 de ani

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   22:20
Pod nou și modern în Dâmbovicioara, județul Argeș, după 137 de ani
Sursa foto: Hepta

Podul din Dâmbovicioara, județul Argeș, a fost construit în anul 1886 și la 137 de ani se dă în folosință un pod nou și modern, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Proiectul podului de la Dâmbovicioara se apropie de final, iar pentru că trebuia să fie la Câmpulung, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că a folosit această oportunitate de a fi în zonă pentru a vedea cum decurg lucrările la pod.

„Este un proiect finanțat pe Programul Operațional Infrastructură Mare și dacă nu mă înșel are o valoare de 46 de milioane, din care 34 sunt fonduri europene. Este un mesaj cât se poate de clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate și din perspectiva mea, am vorbit de foarte multe ori de faptul că România a reușit, de la integrarea în Uniunea Europeană, să absoarbă aproximativ 54 de miliarde iar în anul 2022 am reușit să atingem nivelul maxim de 11 miliarde iar beneficiul în care putem să complementăm cele două surse de finanțare, fonduri europene și bugetul de stat, duc la realizarea unor astfel de investiții, investiții care reușesc să scurteze itinerariile, reușesc să fluidizeze traficul, reușesc să asigure o portanță mai mare astfel încât să poată să fie trecute astfel de poduri, cu o încărcătură mai mare, nemaiexistând limitările de greutate care existau pe vechiul pod, un pod care, așa cum am văzut acolo pe planșă, a fost construit în anul 1886 și reușim la 137 de ani să dăm în folosință un pod nou și modern”, a spus Ciucă.

Potrivi acestuia, există premisele ca la finele lunii noiembrie să se circule liber pe acest pod.

„Este important pentru noi toți să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mult dezvoltarea economică a țării, ori știm că arterele pe care se asigură potențialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură, rutieră, feroviară, lucrări de artă, cum este cea de aici”, a mai spus Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pod Dâmbovicioara argeş