x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Podul de la Milişăuţi, a fost închis, după ce a fost afectat de o viitură

Podul de la Milişăuţi, a fost închis, după ce a fost afectat de o viitură

23 Iul 2018   •   15:38
Podul de la Milişăuţi, a fost închis, după ce a fost afectat de o viitură

Circulaţia rutieră pe podul provizoriu peste râul Suceava, de la Milişăuţi, a fost întreruptă luni, după ce o viitură a afectat structura acestuia. 

Potrivit prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, viitura a provocat deplasarea unui tub din structura podului provizoriu, după ce, duminică spre luni noaptea, a plouat abundent în zona comunei Brodina, iar apele crescute ale râului Suceava au ajuns în zona Milişăuţi luni, în jurul prânzului. 

Prefectul a spus că, în prezent, se lucrează la refacerea podului provizoriu, iar circulaţia rutieră va fi redeschisă în cursul zilei de luni. 

Podul provizoriu de la Milişăuţi a fost deschis joia trecută, fiind construit în urma unui parteneriat public-privat între primăria oraşului şi firma Test Prima Suceava. 

Prefectul anunţa cu o zi în urmă că lucrările de reabilitare la podul peste râul Suceava de la Milişăuţi vor demara pe 23 iulie, după ce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a emis, vineri, ordinul pentru începerea execuţiei, având ca termen de finalizare 21 de săptămâni. 

Potrivit prefectului, autorizaţia de construcţie, ce presupune "executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi", a fost atribuită firmei ce a câştigat licitaţia, respectiv SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, în condiţiile în care nu s-au depus contestaţii. 

În urma ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milişăuţi a fost afectat şi în carosabil au apărut fisuri, astfel încăt traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative. 

Pentru podul de la Milişăuţi, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentaţia de constatare a acesteia şi înaintată către DRDP Iaşi, care a realizat demersurile pentru execuţia lucrărilor în regim de urgenţă. 

Ca soluţie de urgenţă adoptată în Consiliul Local pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, aprobată în şedinţa de Consiliul Local, prin parteneriat public privat între Primăria Milişăuţi şi un agent economic, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcţiune joi, 19 iulie. AGERPRES

×