x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițist din Bihor, reținut pentru șantaj, trafic de influență și instigare la furt

Polițist din Bihor, reținut pentru șantaj, trafic de influență și instigare la furt

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   11:15
Polițist din Bihor, reținut pentru șantaj, trafic de influență și instigare la furt
Sursa foto: Hepta

Un agent șef de poliție din cadrul IPJ Bihor a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de influență, șantaj și instigare la furt calificat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, în vârstă de 38 de ani, agent şef de poliţie în cadrul IPJ Bihor, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat. De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

Potrivit unui comunicat al DGA, marți, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.

Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii.

Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: polițist bihor santaj