x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițist din Timișoara, reținut după ce a pretins 13.000 de euro pentru traficarea influenței

Polițist din Timișoara, reținut după ce a pretins 13.000 de euro pentru traficarea influenței

11 Mai 2022   •   11:09
Polițist din Timișoara, reținut după ce a pretins 13.000 de euro pentru traficarea influenței

Un polițist din Giroc, județul Timiș, a fost reținut pentru trafic de influență în formă continuată, după ce a pretins 13.000 de euro și teren în Giroc de la o persoană. Banii ar fi urmat să ajungă la un judecător din Capitală, Gîrd prin intermediul unor parlamentari, iar terenul era pentru sine.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a suspectului Aurelian Gîrd, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada anterioară datei de 09 august 2021, Aurelian Gîrd ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București.

„În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”, a transmis DNA.

Terenurile urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie.

De menționat este faptul că, la o simplă consultare a „Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021” identificat pe site-ul http://www.unnpr.ro/files/expertize2021/CNPTimisoara/Studiu_de_piata_Timis_2021.pdf, a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp).

Aurelian Gîrd urmează să fie prezentat miercuri Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politist retinut