x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompier din Constanța, salvator și în concediu

Pompier din Constanța, salvator și în concediu

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   15:45
Pompier din Constanța, salvator și în concediu

Luni după amiază, un pompier constănțean a intervenit la un accident rutier petrecut în localitatea Posada, pe Valea Prahovei.

“Luni după amiază, colegul nostru, plt.adj. Ștefan Gărgăianu din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas, aflat în concediu cu familia, a intervenit la un accident rutier petrecut în localitatea Posada, pe valea Prahovei, În timp ce conducea, a observat în faţa lui mai multe autoturisme oprite din cauza unui accident rutier.  A coborât din mașină de îndată și s-a îndreptat către persoana aflată în una din cele două autoturisme implicate, care părea a fi încarcerată. S-a asigurat că martorii au sunat la 112 și, impreună cu un salvamontist, a montat victimei gulerul cervical,  i-a curățat și i-a pansat o plagă deschisă la arcada dreaptă. Ulterior, a observat că victima avea și ambele membre inferioare fracturate, fiind încarcerată cu picioarele prinse sub bordul mașinii. Constant a vorbit cu ea şi a calmat-o, spunându-i că imediat vor sosi ajutoarele. 
Când au sosit colegii noştri de la ISU Prahova, Ștefan i-a ajutat să extragă urgent victima din mașină cu ajutorul tărgii lopată și, ulterior, au predat-o colegilor de la SAJ Prahova. 

    FELICITĂRI, Ștefan!“, au scris reprezentanții ISU Prahova într-o postare pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pompier salvator