x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea ursulețului trompetar care a fugit de la Zoo Oradea în timpul furtunii

Povestea ursulețului trompetar care a fugit de la Zoo Oradea în timpul furtunii

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   20:00
Povestea ursulețului trompetar care a fugit de la Zoo Oradea în timpul furtunii
Sursa foto: Bihoreanul

Un mamifer coati a evadat din Grădina Zoologică din Oradea în timpul furtunii. Animalul a fost zărit de un localnic.

Profitând de o creangă căzută pe gardul țarcului în care sunt găzduiți, un coati a reușit să se cațere și să fugă. Acesta s-a ascuns apoi într-un plop de pe malul pârâului Peța, unde  a fost văzut de un tânăr care alerga pe pista din zonă.

„Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peței, pe str. Făgărașului. Acesta ne-a anunțat că ursulețul nostru trompetar se află cățărat într-unul dintre plopii de pe malul Peței și ne-a trimis un filmuleț video”, spune Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

O echipă formată din îngrijitori de la Zoo Oradea, împreună cu administratorul și medicul veterinar, s-a deplasat imediat la fața locului, unde au reușit să-l prindă și să-l aducă teafăr „acasă”. Pentru capturarea acestuia a fost apelat serviciul 112, un echipaj al ISU Bihor au intervenit cu o nacelă.

Operațiunea de prindere a coati-ului „rătăcitor” a durat circa două-trei ore dar, în cele din urmă, acesta a fost capturat nevătămat și reintrodus în țarcul de la grădina zoologică. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: coati oradea zoo furtuna ursulet trompetar