x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Preşedintele CJ Călărași, amendat şi cu permisul suspendat după ce a fugit de polițiști

Preşedintele CJ Călărași, amendat şi cu permisul suspendat după ce a fugit de polițiști

27 Oct 2017   •   12:51
Preşedintele CJ Călărași, amendat şi cu permisul suspendat după ce a fugit de polițiști

Poliţiştii rutieri din Călăraşi au sancţionat contravenţional şi au suspendat permisul de conducere unui conducător auto în vârstă de 49 de ani, din cauză că acesta, oprit joi seara în trafic pentru control de rutină, nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, Florentina Dobre. 

Potrivit unor surse judiciare consultate de AGERPRES, bărbatul sancţionat de poliţişti este preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă

Şoferul în cauză s-a legitimat verbal şi şi-a continuat deplasarea, refuzând un dialog cu poliţiştii care au plecat după acesta până la domiciliul lui, a mai spus Florentina Dobre. 

"Aseară (joi seara n.r.) am avut un eveniment cu un bărbat de 49 de ani, din Călăraşi, care nu a respectat indicaţiile poliţistului, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.(...) Nu s-a realizat un dialog cu acesta. Acesta doar s-a legitimat şi şi-a continuat deplasarea fiind găsit ulterior la domiciliu, unde şi acolo a refuzat dialogul cu poliţiştii", a spus Florentina Dobre. 

Întrebată dacă şoferul care a refuzat dialogul cu poliţiştii a fost urmărit de aceştia până la domiciliul lui, Florentin Dobre a spus că după conducătorul auto a plecat întâi un echipaj de poliţie apoi au venit în sprijin şi alte echipaje. 

"Colegii mei au plecat după acesta, un echipaj, ulterior venind în sprijin şi alte echipaje întrucât acţionăm în echipă. (...) Era un control efectuat de poliţiştii rutieri în trafic (...) S-a legitimat verbal, pentru că legitimarea se poate face şi verbal", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi. 

Întrebată dacă şoferul ar fi urmat să fie testat cu etilotestul, ea a explicat faptul că de regulă, la controalele de rutină în trafic conducătorii auto sunt testaţi cu aparatul etilotest chiar dacă nu sunt suspiciuni că ar fi consumat alcool. 

"Cu siguranţă, este o procedură, toţi conducătorii auto în cazul acţiunilor, cei mai mulţi dintre conductorii auto sunt testaţi au aparatul etilotest, nu neapărat că ar exista o suspiciune, dar este o activitate pe care poliţiştii rutieri o desfăşoară (...) Nu au fost suspiciuni, colegii mei au oprit în urma unui control, nu au fost suspiciuni că acesta ar fi consumat sau nu ar fi consumat băuturi alcoolice. A fost oprit în urma unui control, normal, al poliţiştilor, poliţiştii rutieri sunt în trafic pentru siguranţa cetăţenilor, pentru siguranţa rutieră pe drumurile publice. Colegii mei şi-au făcut treaba, conducătorul auto fiind oprit, chiar dacă şi-au continuat deplasarea colegii mei au plecat pentru stabilirea cu exactitate a identităţii acestuia", a adăugat Florentina Dobre. 

Ea a spus că nu se poate vorbi de refuz de recoltare de probe pentru că poliţiştii nu au reuşit să comunice cu şoferul. 

"Acesta nici nu a comunicat cu poliţiştii ca să i se poată spune că urmează să fie testat cu aparatul etilotest, ca să vorbim şi de refuz de recoltare de probe ulterior (...) Dar având în vedere că acesta doar şi-a spus identitatea şi a continuat deplasarea, poliţiştii nu i-au adresat întrebarea dacă doreşte să fie testat cu aparatul etilotest şi ulterior să fie dus la spital unde să refuze probele de sânge (...) Nici la domiciliu nu a fost posibil un dialog (...) Contravenţia poate fi aplicată şi în lipsă (...) Nu avem dubii cu privire la identitatea persoanei în cauză (...) Conducătorul auto a fost sancţionat pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri şi pentru acest aspect i s-a reţinut şi permisul de conducere", a mai declarat Dobre. 

În cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, a mai spus Florentina Dobre. 

"Nu vorbim (de un dosar penal n.red.), din datele care au fost prezentate inclusiv ieri seară unui procuror s-a stabilit că nu ar întruni elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, fapt pentru care poliţiştii l-au sancţionat contravenţional", a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vasile Iliuţă