x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primar din Bacău, filmat când jignește o persoană seropozitivă: Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta... Are SIDA omul ăla

Primar din Bacău, filmat când jignește o persoană seropozitivă: Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta... Are SIDA omul ăla

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   21:21
Primar din Bacău, filmat când jignește o persoană seropozitivă: Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta... Are SIDA omul ăla

Primarul din Prăjeşti, judeţul Bacău, a fost filmat când s-a adresat nepotrivit unei persoane seropozitive. Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a făcut public pe pagina de Facebook modul în care se adresează edilul.

Potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook a UNOPA, incidentul a avut loc în data de 14 septembrie, în ședința de Consiliu Local.

Primarul Damian Jicu apare în filmare în timp ce se adresează unei persoane, spunându-i: „Aveți o boală transmisibilă! Nu vă apropiați”.

Pentru că bărbatul a intrat în sala unde avea loc ședința, primarul este filmat în timp ce vorbește la telefon, cerând întăriri: „Vă rog trimiteți pe cineva. Omul ăsta are o boală transmisibilă! Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta (...) Are SIDA omul ăla”.

La un moment dat, un consilier local îi spune: „SIDA nu se ia așa”, însă primarul insistă: „Se ia, doamnă, se ia!”.

Potrivit UNOPA, este „o faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jignește, stigmatizează și discriminează o persoana seropozitivă”.

UNOPA cere autorităților în drept să intervină și să combată acest tip de comportament.

Poliția a deschis o anchetă și face cercetări pentru purtare abuzivă.

„La data de 15 septembrie a.c., un bărbat, de 37 de ani, din comuna Prăjești a depus plângere cu privire la faptul că, în timp unei ședințe din cadrul unei instituții, un funcționar public i-ar fi adresat injurii și ar fi făcut referire la starea de sănătate a acestuia. Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis Poliția Bacău, la solicitarea MEDIAFAX.

 

 

×
Subiecte în articol: primar seropozitiv