x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei a aplicat noi amenzi pentru responsabilii cu deszăpezirea

Primăria Capitalei a aplicat noi amenzi pentru responsabilii cu deszăpezirea

06 Ian 2016   •   17:58
Primăria Capitalei a aplicat noi amenzi pentru responsabilii cu deszăpezirea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Firmele care intervin pentru deszăpezirea străzilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 au fost amendate şi miercuri cu câte 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin în conformitate cu Hotărârea CGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare a Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Marţi, inspectorii primăriei amendaseră firmele de salubrizare responsabile cu deszăpezirea în cele şase sectoare ale Capitalei cu câte 5.000 de lei fiecare.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei salută responsabilitatea civică de care au dat dovadă bucureştenii, doar 5% dintre cei somaţi marţi să îndepărteze zăpada de pe trotuare fiind sancţionaţi miercuri pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii CGMB 120/2010. Astfel, inspectorii au dat 23 de amenzi de 39.000 de lei firmelor şi asociaţiilor de locatari.

PMB reaminteşte că marţi fuseseră somate 416 de persoane juridice, dintre care 217 de asociaţii de proprietari, pentru că nu au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Acţiunile de control privind obligaţia persoanelor fizice/juridice de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, dar şi a modului în care operatorii respectă planul de deszăpezire vor continua.

Primarul general interimar, Răzvan Sava, a convocat un nou comandament de iarnă, miercuri seara, la ora 19,00, la sediul municipalităţii.

×
Subiecte în articol: amenzi deszapezire