x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc: lucrarea din curtea internatului era autorizată

Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc: lucrarea din curtea internatului era autorizată

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   21:40
Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc: lucrarea din curtea internatului era autorizată

Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc a anunțat că lucrarea de lângă clădirea internatului școlar care s-a prăbușit era autorizată. În internat erau cazați 97 de elevi, dar cei mai mulți se aflau în oraș în momentul prăbușirii.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei din Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi, a anunțat că internatul adăpostea 97 de copii. Totuși, în momentul prăbușirii, cei mai mulți nu se aflau în clădire deoarece „până la ora 17.00 era activitate liberă”. În interior erau doar patru persoane. Acestea „se aflau în camerele lor, fetele la etajul 1, iar băiatul la primul nivel”, a anunțat reprezentanta Primăriei.

Zörgő Noémi a mai spus că lucrarea care se desfășoară în curtea internatului era autorizată. „Lucrarea a fost autorizată de Primărie în 26 octombrie și vizează construirea gardului și racordarea la rețeaua de canalizare și de apă rece”, a precizat Zörgő Noémi.

Potrivit informațiilor oferite de oficiali, clădirea care s-a prăbușit parțial aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria plătește chirie pentru utilizarea ei de către Liceul Tamási Áron.

Incidentul s-a produs luni la Liceul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Peretele clădirii în care se afla internatul școlii s-a prăbușit. Patru persoane au fost acoperite de resturile clădirii. Una dintre victime, un băiat care a fost scos la suprafață aproape de finalul misiunii, a murit. În prima parte a intervenției, trei victime, toate fete cu vârste de 16 și 17 ani, au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită. Acestea se află la spital.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: primarie cladire lucrare