x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul Timișoarei anunță că se renunță la cablurile de pe stâlpi

Primarul Timișoarei anunță că se renunță la cablurile de pe stâlpi

21 Apr 2021   •   22:15
Primarul Timișoarei anunță că se renunță la cablurile de pe stâlpi
Sursa foto: Hepta

Primarul orașului Timișoara a anunțat că va renunța la toate cablurile de pe stâlpi. Înlăturarea cablurilor se face cu negocieri, fără spectacol și fără primar cocoțat pe stâlpi, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Fritz a publicat o fotografie pe Facebook în care apare un morman de cabluri scoase de pe stâlpii din oraș.

„Ceea ce vedeți în fotografie sunt 12 kilometri de cabluri care au fost date jos de pe stâlpii din oraș. După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Toate proiectele noi ale primăriei vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date”, a explicat Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul a dezvăluit că eliminarea cablurilor se va face fără spectacol.

„Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene”, a mai spus primarul Fritz.

În 2019 fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a tăiat singur un cablu aerian de comunicaţii dorind să convingă companiile locale să procedeze la înlăturarea cablurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz