x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest de amploare de DN1! Crescătorii de animale din Prahova sunt terorizaţi de mistreţi şi urşi

Protest de amploare de DN1! Crescătorii de animale din Prahova sunt terorizaţi de mistreţi şi urşi

03 Noi 2017   •   13:31
Protest de amploare de DN1! Crescătorii de animale din Prahova sunt terorizaţi de mistreţi şi urşi

Câteva zeci de crescători de animale din Comarnic şi din localităţile învecinate participă vineri la un protest organizat pe DN1, în Comarnic, aceştia trăgând un semnal de alarmă faţă de atacurile repetate ale animalelor sălbatice.De-a lungul DN1 au fost amenajate, pe raza oraşului Comarnic, patru ţarcuri în care crescătorii au adus aproximativ 100 de oi, aceştia manifestând faţă de lipsa măsurilor ca urmare a atacurilor repetate ale animalelor sălbatice.

 Crescătorii de animale spun că anul acesta a fost unul dintre cei mai grei ani în privinţa problemelor provocate de urşi şi mistreţi şi reclamă faptul că urşii, care provoacă cele mai mari pagube, nu sunt împuşcaţi sau mutaţi în alte zone.

'E pericolul lui Dumnezeu! Nu mai putem cu situaţia asta. Riscăm să ne omoare şi pe noi. Aproape că nu dormim, nici încălţămintea nu o dăm jos din picioare, că până ne încălţăm, ne-a şi luat ursul. Ăsta a fost cel mai greu an de până acum', a declarat Mihail Stoia, care este cioban de mai mult de 20 de ani.

Potrivit autorităţilor locale, din luna iulie şi până în prezent, pe raza localităţii Comarnic au fost făcute 19 sesizări cu privire la atacuri ale urşilor, care au provocat pagube materiale, au atacat şi rănit un bărbat şi au omorât zeci de animale. În aceste condiţii, crescătorii de animale cer autorităţilor să ia măsuri, înainte să existe pierderi de vieţi omeneşti.

 Protestul este autorizat să se desfăşoare pe DN1 până la ora 19,00. Acţiunea este organizată de Asociaţia crescătorilor de animale din Comarnic şi Asociaţia crescătorilor de animale, păsări şi producătorilor agricoli Pleşuva.

 'Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situaţii, care poate aduce grave prejudicii locuitorilor şi poate avea, de asemenea, şi victime umane', se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

 La faţa locului se află poliţişti şi jandarmi, care asigură fluenţa traficului şi care acţionează pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zonă. Observator.tv

 

×