x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă o rachetă antigrindină a căzut pe acoperișul unei case. Proprietarul cere despăgubiri

Încă o rachetă antigrindină a căzut pe acoperișul unei case. Proprietarul cere despăgubiri

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2022   •   16:30
Încă o rachetă antigrindină a căzut pe acoperișul unei case. Proprietarul cere despăgubiri
Sursa foto: ISU Prahova

O bucată dintr-o rachetă antigrindină a căzut din greșeală, duminică, pe acoperișul unei case din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, județul Prahova.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, după ce o bucată dintr-o rachetă antigrindină a căzut pe o casă în comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri.

„Incidentul s-a produs în jurul orei 9. O rachetă a fost lansată din punctul antigrindină din imediata apropiere. În urma acestui fapt, o bucată din rachetă, o bucată din plastic, a lovit acoperișul unei case din apropiere. A produs pagube minore”, transmite ISU Prahova.

Reprezentanții punctului antigrindină Prahova s-au deplasat la locuința unde au căzut bucăți din rachetă, dar nu au reușit să se înțeleagă cu proprietarul asupra despăgubirilor.

Astfel proprietarul, mult mai târziu în timpul zilei, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat intervenția pompierilor.

Incidentul de astăzi nu este primul de acest gen din ultimele zile. Un eveniment similar a avut loc în județul Vâlcea, joi dimineață, când o rachetă a căzut în apropierea unei zone locuite, pe un câmp.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit prahovainfo.ro, după incidentul de joi, reprezentanții Sistemului Național Antigrindină au anunțat că începând cu data de 12 noiembrie, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, se desfășoară un experiment local de testare a tehnologiei și infrastructurii operaționale deja existente, în scopul creșterii cantității de precipitații. Programul de realizare a testelor experimentale integrate privind aplicația de creștere a precipitațiilor cu utilizarea tehnologiei rachetelor – Etapa I 2022 cuprinde mai multe zone și infrastructuri din cadrul SNACP, respectiv Unitatea Oltenia cu 12 Puncte de lansare și Unitatea Prahova, tot cu 12 Puncte de lansare, conform aceleiași surse.

racheta cazuta pe casa

×
Subiecte în articol: racheta antigrindina acoperis prahova