Nebunii de la Grajduri n-au cu ce sa se spele, daramite sa se mai racoreasca pe canicula! De parca gravele afectiuni psihice de care sufera nu erau de ajuns, s-au umplut si de scabie! Asadar, pacienti suspecti de raie la Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Sau cel putin asa sustin medicii de la Spitalul Sfantul Spiridon care spun ca in urma unui apel la 112, zece pacientii de la unitatea spitaliceasca din Grajduri au fost adusi de urgenta la control cu suspiciunea de scabie. O fi scabie sau nu? Aceasta a fost intrebarea medicilor de la Spitalul de Psihiatrie Padureni Grajduri care au trimis de urgenta 10 pacienti la Clinica de Dermatologie.
Directorul de la spitalul din Grajduri spune ca a fost vorba doar de un control de rutina programat din timp, fapt contrazis insa de personalul de la Spitalul Sfantul Spiridon. Insa tot directorul unitatii spitalicesti de la Grajduri a mentionat ca un medic nou angajat s-a alarmat si a trimis pacientii la un control de specialitate.
“A observat unul din medicii noi, e noua doamna, e noua are vreo doua luni de zile si i s-a parut ei ca nu stiu ce, dar noi stam in padure mai avem si noi cate o vietate ne mai inteapa cate ceva, nu-i ca la oras… s-au vazut niste ulceratii ale tegumentului intre degetele de la picioare si mai bine sa prevenim decat sa porneasca un focar de infectie”, se scuza Sebastian Potomeanu, director Spitalul de Psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni Grajduri. Insa purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon nu a pomenit de niciun control de rutina, ci ca ambulantele au fost trimise in urma unui apel la 112 cu privire la alerta de scabie. In interiorul spitalului situatia este jalnic. Apa lipsa sau insuficienta uneori este o problema grava, medicii se plang si de lipsa de personal, dar si de spatiu. La Spitalul Padureni Grajduri stau pacienti cu probleme psihice si de comportament din 11 judete ale tarii.
“Avem 240 de paturi si 370 de pacienti, in conditiile acestea tot spatiul care era folosit pentru activitati recreative, pentru terapie, ca acesti pacienti sa nu stea doar la pat, este in mometul actual ocupat de paturi. Avem o lipsa cronica de personal, pentru un pavilion cu 100 de pacienti sunt ingrijiti pe o tura de 2 sau trei infiermieri si unul sau doi asistenti,” a declarat Mircea Gavrilescu, medic Spital de Psihiatrie Padureni Grajduri.
Deocamdata, doar problema apei se va rezolva, insa nu imediat. Seful spitalului a precizat ca exista o statie de clorinare a apei, iar societatea ApaVital a trimis un document prin care a informat ca localitatea Grajduri va fi racordata la reteaua publica pana in anul 2020.In acest moment spitalul are contract cu o firma pentru achizitionarea apei potabile.