x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vremea extremă face ravagii! Record de intervenții, înregistrat de IGSU în ultimele 24 de ore

Vremea extremă face ravagii! Record de intervenții, înregistrat de IGSU în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   10:12
Vremea extremă face ravagii! Record de intervenții, înregistrat de IGSU în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 de ore pompierii din România au avut peste 2.000 de intervenții, ceea ce reprezintă un record.

Potrivit IGSU, marți a fost prima zi din an când numărul situațiilor de urgență gestionate de pompieri, la nivel național, a depășit pragul de 2.000.

Statistica arată că 1.500 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD și 124 de incendii au fost stinse de pompieri. De asemenea, au fost peste 440 de alte situații de urgență.

„Un efort deosebit a fost concentrat pentru gestionarea efectelor generate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 113 localități din 15 județe regăsite în jumătatea de Nord a țării (AB, AR, BC, BH, BN, CS, CJ, HD, HR, MM, MS, SJ, SM, SV și TM) pentru limitarea și înlăturarea efectelor vremii nefavorabile prognozate în această perioadă”, a anunțat IGSU.

Prin sistemul RO-ALERT au fost trimise 26 de mesaje în 16 județe.

Cele mai multe intervenții au avut legătură cu copacii doborâți de vânt.

„Majoritatea solicitărilor de sprijin au fost primite pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, autoturisme sau clădiri, 250 astfel de situații fiind gestionate cu promptitudine. Evenimentele s-au soldat cu pagube materiale însemnate, 111 autoturisme, 36 de case și 14 blocuri fiind avariate. De asemenea, copacii doborâți de vânt au blocat temporar traficul feroviar pe magistrale din județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Hunedoara”, a mai anunțat IGSU.

Echipajele IGSU sunt în stare de alertă deoarece mai multe regiuni ale României sunt vizate de avertizări de vreme rea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: igsu interventii