x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Reţea de contrabandă cu ţigări destructurată la Botoşani

Reţea de contrabandă cu ţigări destructurată la Botoşani

19 Feb 2022   •   12:00
Reţea de contrabandă cu ţigări destructurată la Botoşani

O rețea care se ocupa de contrabanda cu țigări, formată din 15 cetățeni români și moldoveni, a fost desctructurată în Botoșani. Polițiștii au făcut sâmbătă 11 percheziții domiciliare în acest caz.

Polițiștii și jandarmii au făcut sâmbătă dimineața 11 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani la persoane bănuite că fac parte dintr-o rețea de contrabandă cu țigări.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada monitorizării activităţii infracţionale, poliţiştii au confiscat aproximativ 340.000 de ţigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 212.500 lei.

În perioada martie 2021-februarie 20222, polițiștii au documentat activitatea infracțională a rețelei, care introducea ilegal țigări în România din Republica Moldova. Țigările erau aduse în România peste albia râului Prut, folosind mijloace improvizate sau ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

„Reţeaua le colecta, transporta, depozita şi comercializa prin intermediari sau direct în scopul obţinerii de beneficii financiare. Membrii acesteia aveau legături bine închegate între ei pe segmente relaţionale şi momente acţionale, cu aport diferit adus la îndeplinirea rezoluţiilor infracţionale în funcţie de posibilităţile de acţiune ale fiecăruia. Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, au fost identificaţi 15 cetăţeni români şi moldoveni, membri ai reţelei”, a transmis Poliția de Frontieră.

În urma perchezițiilor efectaute sâmbătă au fost confiscate sume de bani, peste 23.600 de lei, aproximativ 9.000 de euro, dar și 8 telefoane mobile, 12 cartele sim, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză.

Persoanele implicate au fost duse la audieri.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii arii infracţionale şi a recuperării prejudiciului.

×
Subiecte în articol: reţea de contrabandă