x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protestul piețarilor: "Vrem chirii mai mici!". Au intervenit jandarmii

Protestul piețarilor: "Vrem chirii mai mici!". Au intervenit jandarmii

de Andreea Tiron    |    05 Dec 2022   •   12:20
Protestul piețarilor: "Vrem chirii mai mici!". Au intervenit jandarmii
Sursa foto: Antena 3 CNN

La Timișoara, piețarii protestează de la primele ore ale dimineții în faţa societății SC Piețe SA. Oamenii sunt revoltați după ce a fost anunţată majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

"De ce nu coboară domnul director să stea de vorbă cu noi? Ei au stabilit prețurile, acum să coboare să stea de vorbă cu oamenii!"

Zeci de persoane își strigă nemulțumirile în orașul lui Fritz.

Actualele contracte expiră în această lună, urmând ca din 2023, să intre în vigoare noile tarife. Sunt afectați comercianții din piața de en gros, dar și micii producători din restul piețelor din oraș. Oamenii susțin că deși instituția nu a investit deloc în ultima perioadă în piețele din oraș, chiriile cresc în continuare.

Potrivit Antena 3 CNN, în momentul de față, comercianții au trei opțiuni pentru a putea vinde în piață. Fie plătesc o taxă zilnică de 25 de lei, fie își rezervă lunar o masă, pentru care plătesc aproximativ 300 de lei, însă merg doar de câteva ori să îşi vândă produsele, fie își fac abonament lunar în valoare de 550 de lei, care este valabil pentru fiecare zi.

La piața de gros, pentru o boxă, comercianții plătesc în momentul de față 140 de lei pe metrul pătrat.

După noile modificări, taxa zilnică urmează să crească la 30 de lei, abonamentele lunare vor fi de 670 de lei, iar rezervările urmează să fie scoase. Pentru o boxă din piața de gros, după majorări, un comerciant ar urma să achite suma de aproximativ 300 de lei pe metru pătrat, după ce vor trebui să plătească chirie și pentru rampa de acces.

revolta piete

 

×
Subiecte în articol: protest Timișoara taxe chirii