x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ruta de feribot Bechet - Oryahovo se suspendă din cauza debitului scăzut al Dunării

Ruta de feribot Bechet - Oryahovo se suspendă din cauza debitului scăzut al Dunării

16 Sep 2022   •   13:25
Ruta de feribot Bechet - Oryahovo se suspendă din cauza debitului scăzut al Dunării
Sursa foto: Politia de frontiera

Cursele cu feribotul între Bechet România - Oryahovo Bulgaria se suspendă ca urmare a debitului scăzut al Dunării, anunță Instituția Prefectului Dolj şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

"Începând cu data de 16.09 septembrie, din cauza nivelului critic al fluviului Dunărea (cota - 45), feribotul care deserveşte linia Oryahovo-Bechet este suspendat până la creşterea debitului fluviului", transmite Prefectura Dolj.

Călătorii de pe sensul de ieșire din România au fost îndrumați spre alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria. 

"Recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei", informează Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Debitul Dunării la intrarea în tară, secţiunea Baziaş, a staționat la 2.050 mc/s, sub media multianuală a lunii septembrie de 3800 mc/s. Debitul Dunării în aval de Porţile de Fier a fost în scădere la Gruia şi Calafat. În următoarele 24  de ore, acesta va staționa la 2.050 mc/s iar între 18 - 22 septembrie va va crește la 2.500 mc/s. 

×
Subiecte în articol: feribot bechet dunăre