x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiștii anunță că se pot produce avalanșe

Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiștii anunță că se pot produce avalanșe

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2023   •   17:40
Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiștii anunță că se pot produce avalanșe
Sursa foto: Salvamont Romania

Echipele Salvamont au avut peste 20 de misiuni în ultimele 24 de ore în diferite zone ale țării. Salvamontiștii au salvat 22 de persoane și îndeamnă la prudență deoarece vremea care se încălzește poate duce la apariția unor avalanșe.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 21 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe misiuni a avut Salvamont Brașov. Echipele brașovene au intervenit de opt ori, în timp ce salvamontiștii din Sinaia și Voineasa au avut câte cinci misiuni. Intervenții au mai avut echipele Salvamont Gorj, Cluj și Bușteni.

În timpul acestor intervenții au fost salvate 22 persoane. 12 victime au fost predate Serviciului de Ambulanță și SMURD pentru a fi transportate la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-au primit 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

În paralel, salvamontiștii monitorizează zonele montane și analizează stabilitatea stratului de zăpadă. Ei avertizează că temperaturile în creștere pot provoca avalanșe.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: salvamont avalanse