x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 11 cetățeni irlandezi rătăciți în Munții Rodnei, salvați după o misiune care a durat peste 10 ore

11 cetățeni irlandezi rătăciți în Munții Rodnei, salvați după o misiune care a durat peste 10 ore

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   18:09
11 cetățeni irlandezi rătăciți în Munții Rodnei, salvați după o misiune care a durat peste 10 ore
Sursa foto: Salvamont Romania

Cei 11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei din cauza ceţii au fost salvaţi, după o intervenţie care a durat peste zece ore. Cinci dintre ei au fost duşi la spital pentru investigaţii.

„După 10 h și 40 min ultimul cetățean irlandez a fost coborât de pe munte. 5 dintre ei au fost coborați la spitalul din Borșa pentu investigații restul neavând nevoie ajutor medical. În acțiunea finalizată acum câteva minute a acționat împreună cu salvatorii montani și elicopterul de la POA Jibou. (...) Acțiune încheiată. Salvatorii montani se retrag la bază”, anunță Salvamont Maramureș.

Un grup de 11 cetățeni irlandezi plecați de miercuri dimineață de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-a rătăcit din cauza ceții, iar unul dintre aparținători a dat alarmă joi dimineață în jurul orei 5.44 că oamenii solicită ajutor.

Turiștii erau echipați de munte, au avut hrană și apă la ei, dar ceață densă care i-a surprins mierfcuri seară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup au fost și două persoane cu probleme medicale (medicamentație pentru probleme cu inima).

(sursa: Mediafax)

×