x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șapte apeluri la 112 în trei zile pentru a anunța prezența unor urși în localități din Harghita

Șapte apeluri la 112 în trei zile pentru a anunța prezența unor urși în localități din Harghita

13 Dec 2021   •   11:39
Șapte apeluri la 112 în trei zile pentru a anunța prezența unor urși în localități din Harghita
Sursa foto: Hepta

Jandarmii din Harghita anunță că începând de vineri până luni au fost primite șapte apeluri prin intermediul numărului unic de urgență 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Praid, Vărșag și Voșlobeni.

În ultimele trei zile, cele mai multe apeluri au fost primite din comuna Voșlobeni. De patru ori au sunat localnicii pentru a anunță că urșii umblă prin gospodării. Animalele au fost văzute în curți, pe ulițe și în preajma unei pensiuni. Nu au fost victime sau pagube importante, anunță autoritățile.

De fiecare dată, urșii au fost alungați în pădure sau s-au retras de bunăvoie, iar patrulele de la Jandarmerie au rămas în zonă pentru a se asigura că animalele nu revin în localitate.

Potrivit statisticilor, în luna decembrie la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost primite 12 apeluri, prin care era solicitată intervenția jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor. De la începutul anului, în Harghita au fost înregistrate 500 de apeluri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urşi