x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi adulți și un copil de 8 luni, aflați la scăldat în râul Stei, au rămas izolați pe o insulă

Doi adulți și un copil de 8 luni, aflați la scăldat în râul Stei, au rămas izolați pe o insulă

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   19:09
Doi adulți și un copil de 8 luni, aflați la scăldat în râul Stei, au rămas izolați pe o insulă

Doi adulți și un copil de 8 luni, aflați sâmbătă după-amiază la scăldat în râul Stei, au rămas izolați pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei. Cei trei au fost salvați de pompierii de la ISU Hunedoara.

„Trei persoane, doi adulți și un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în localitatea Streisângeorgiu, orașul Călan, au fost salvate de pompierii din Hunedoara și Deva, după ce au rămas izolate, în această după-amiază, pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei”, a transmis sâmbătă ISU Hunedoara.

La sosirea salvatorilor, cele trei persoane se aflau pe o suprafață de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată și cu un volum din ce în ce mai mare.

„Misiunea pompierilor a fost deosebit de dificilă pentru că s-a identificat cu greu o porțiune de pe mal de unde au putut fi trimise echipajele cu bărcile de salvare. În timpul operațiunii de deplasare spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au ținut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în brațe”, au arătat pompierii.

Din echipajele de salvare au făcut parte inclusiv pompieri scafandri și alpiniști.

Cele trei persoane au fost extrase în siguranță și evaluate medical de către echipajul SMURD și au refuzat transportul la spital.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: scaldat pompieri adulti copil rău