x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandalos! Crescătorii de câini periculoşi ignoră plata poliţei de asigurare iar victimele nu sunt despăgubite

Scandalos! Crescătorii de câini periculoşi ignoră plata poliţei de asigurare iar victimele nu sunt despăgubite

07 Feb 2018   •   16:43
Scandalos! Crescătorii de câini periculoşi ignoră plata poliţei de asigurare iar victimele nu sunt despăgubite

A fost muşcat de câinii de luptă ai vecinei, dar nu ştie când sau dacă va fi despăgubit! Este situaţia unui bărbat din Iaşi, care luna trecută a fost sfâşiat de un Amstaff. Legea spune că proprietarii de câini periculoşi trebuie să plătească o poliţă obligatorie de asigurare pentru animalele deţinute.

Au trecut trei săptămâni de când acest bărbat a fost rănit de câinii de luptă ai vecinei sale. Animalele scăpaseră din curte şi atacaseră o tânără, pe stradă. A sărit în ajutorul ei. În urma luptei a ajuns la spital cu răni în zona inghinală. Pentru a fi despăgubit, ieşeanul a dat proprietara câinilor în judecată. 

Statul român are o reglementare tocmai pentru acest gen de cazuri. O ordonanţă dată în 2002 îi obligă pe deţinătorii de câini periculoşi să plătească o poliţă de asigurare. Astfel, despăgubirea victimelor ar trebui să se facă mult mai uşor. Prevederea este însă puţin cunoscută printre crescători.

Companiile de asigurări primesc, anual, în medie, 10 cereri de asigurare a câinilor periculoşi.

Un lucru care nu este valabil în cazul câinilor care l-au rănit pe bărbatul din Iaşi. Observator.tv

×