x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situaţie incredibilă în Neamţ! Doi inspectori ai ITM, atacaţi cu drujba de administratorul unei firme

Situaţie incredibilă în Neamţ! Doi inspectori ai ITM, atacaţi cu drujba de administratorul unei firme

20 Iun 2018   •   13:41
Situaţie incredibilă în Neamţ! Doi inspectori ai ITM, atacaţi cu drujba de administratorul unei firme

Doi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au fost atacaţi cu toporul şi o drujbă de administratorul unei societăţi comerciale, la care aceştia au depistat angajaţi fără forme legale. 

Inspectorul şef Ioan Popescu a declarat, într-un comunicat de presă, că agresiunea s-a produs la sediul societăţii din localitatea Pildeşti, unde inspectorii se aflau într-o acţiune de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei naţionale "O zi pe săptămână". 

"În data de 19 iunie, la ora 11.00, doi inspectori de muncă din cadrul ITM Neamţ se aflau într-o vizită de inspecţie în localitatea Pildeşti, la un agent economic ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării mobilei. Aflaţi în incinta unităţii, după ce s-au legitimat şi au adus la cunoştinţa unuia dintre administratori că cei trei salariaţi care prestau activitate vor trebui să completeze fişe de identificare, acesta i-a ameninţat şi apoi i-a atacat pur şi simplu cu o drujbă şi un topor", a declarat inspectorul şef Ioan Popescu. 

Inspectorii de muncă au părăsit incinta unităţii şi au formulat plângere penală împotriva respectivului bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. 

Totodată, angajatorul va fi sancţionat cu amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului. AGERPRES

×