x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație incredibilă pe piața imobiliară. Cum au fost vândute de mai multe ori apartamentele dintr-un bloc din Alba Iulia

Situație incredibilă pe piața imobiliară. Cum au fost vândute de mai multe ori apartamentele dintr-un bloc din Alba Iulia

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   22:45
Situație incredibilă pe piața imobiliară. Cum au fost vândute de mai multe ori apartamentele dintr-un bloc din Alba Iulia
Sursa foto: antena3CNN

Circa 200 de persoane au fost înșelate de patronul unei firme care a construit un bloc în Alba Iulia.

Garsoniera care s-a vândut chiar și de cinci ori. Sute de oameni, păcăliți de patronul unei firme care a construit un bloc din Alba Iulia

O garsonieră a fost vândută chiar şi de cinci ori. Banii au fost daţi în avans şi viraţi direct în contul personal al administratorului. Între timp, firma a intrat în insolveţă, iar păgubiţii spun că nu mai speră să-i primească înapoi.

Ovidiu Jidveian a cumpărat un teren de peste 1.000 de metri pătraţi de la bunica sa, în 2019, poi a început construcţia blocului care nu a fost finalizată nici până astăzi.

”S-au întârziat foarte mult lucrările. Au fost 4 ani de când s-a început proiectul imobiliar. S-a întârziat cu lucrările, am prins şi pandemia, am prins... probleme legate de autorizare, ni s-a suspendat autorizaţia pentru că erau nişte lucrări făcute în afara autorizaţiei”, explică acesta.

Î să apartamentele au fost vândute, chiar de mai multe ori. Au fost achiziționate 48 de locuinţe de către 200 de cumpărători, unii dintre ei fiind prietenii patronului.

”Jidveian am crezut că îmi e prieten, am copilărit împreună, am crescut împreună 20 de ani. Frustrarea cea mai mare am avut-o când am venit să văd spațiul. Am venit toți și am intrat în spațiile cumpărate. M-am trezit că în același spațiu mai eram cu un avocat, care cumpărase același spațiu în 2020 și l-a înscris în cartea funciară după mine”, povestește Loredana Barbu, unul dintre păgubiți.

O parte din cei păcăliți au protestat în faţa blocului în care acum ar fi trebuit să locuiască.

Însă Ovidiu Jidveian a părut relaxat când a fost contactat de jurnalişti. În prezent nu se mai află la conducerea firmei, care acum este în insovenţă, însă a susţinut că zecile de plângeri penale depuse pe numele său sunt nefondate, iar la aceasta situaţie s-a ajuns pentru că cei care au cumpărat nu au avut răbdare.

Pe rolul instanțelor din Alba sunt și mai multe procese pe numele firmei: executare silită și denunțare a unor contracte. Asociatul majoritar al firmei, care deţine 80% din părţile sociale, este mama lui Ovidiu Jidveian, potrivit antena3CNN.

×
Subiecte în articol: alba iulia imobiliare grasoniera vanzare