x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație revoltătoare! Minore scoase la produs pe Centura Constanței

Situație revoltătoare! Minore scoase la produs pe Centura Constanței

22 Iun 2018   •   13:51
Situație revoltătoare! Minore scoase la produs pe Centura Constanței

O razie de amploare a polițiștilor și procurorilor constănțeni a scos la lumină infracțiuni incredibile de trafic de minori și proxenetism. De aproape un an de zile, șase indivizi racolau minore și le obligau să se prostitueze pe Centura Constanței. Astfel, potrivit Biroului de Comunicare al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la data de 19.06.2018 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Daniel Mîrzea, Petrică Ghiban, Marius Dăeanu, Ion-Eugen Stoiciu, Alexandru-Gabriel Samoilă şi Gheorghe Floria, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, cei șase bărbați recrutau, încă din 2017, tinere, printre care și două minore în vârstă de 14 respectiv 16 ani, de pe raza județului Constanța, pe care le-a exploatau sexual la stradă ori în diverse locuri închiriate, obținând în acest mod beneficii patrimoniale de pe urma activității de prostituție.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiului Constanța și a orașului Ovidiu au fost identificate cele două minore traficate. În plus, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și două autoturisme de lux, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză. „Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și al jandarmilor. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, a precizat Biroul de Comunicare al DIICOT.Sursa: Telegrafonline

×
Subiecte în articol: prostitutie minore Constanța