x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spaima de inundații: Școlarii, preșcolarii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Răchita au fost evacuați

Spaima de inundații: Școlarii, preșcolarii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Răchita au fost evacuați

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   12:00
Spaima de inundații: Școlarii, preșcolarii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Răchita au fost evacuați
Sursa foto: ISU Gorj

Autoritățile din Timiș au decis, luni dimineața, evacuarea a 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita.

Prin Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență s-a dispus evacuarea a aproximativ 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita, a transmis luni dimineața ISU Timiș.

Conform pompierilor, având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita.

Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, două motopompe remarcabile și două motopompe transportabile, un încărcător cu saci, un buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri.

De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj. În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava.

De asemenea, luni dimineața, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din cinci gospodării în comuna Răchita și una din orașul Făget, dar și pentru degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova - Dubești.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evacuare scoala inundatii