x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sportivul Alex Dumbravă a fost salvat pe mare. De ce a refuzat ajutorul turcilor și bulgarilor

Sportivul Alex Dumbravă a fost salvat pe mare. De ce a refuzat ajutorul turcilor și bulgarilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   15:00
Sportivul Alex Dumbravă a fost salvat pe mare. De ce a refuzat ajutorul turcilor și bulgarilor
Sursa foto: Facebook/ Asociatia Zi de bine

Sportivul Alex Dumbravă se afla într-o ambarcațiune cu vâsle în largul Mării Negre când a cerut ajutor din cauza epuizării.

În sprijinul său a intervenit SAR MAIA, la solicitarea Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Echipajul a plecat din Portul Constanța la ora 01.08. 

Alex Dumbravă a plecat pe mare spre Georgia dar i s-a făcut rău pe drum.  A acuzat dureri de spate și genunchi din cauza efortului de tras la rame. Acesta se afla la circa 70 de mile marine depărtare de țărm când a fost recuperat. 

A fost găsit epuizat și deshidratat dar stabil, și adus la mal. 

”Echipajul SAR MAIA, compus din comandantul navei, Roșu Alexandru, Dima Cosmin- ofițer punte, Miu Cristian- ofițer mecanic și Șes Florin-timonier, sunt cei care au preluat în această dimineață, bărbatul din largul Marii Negre, în jurul orei 7:00.
SAR MAIA s-a deplasat pentru salvarea acestei persoane, în cursul nopții, ora 01:08, cu o viteza de 20-22Noduri/oră, l-au preluat in jurul orei 07:00 și se întorc cu o viteza de 11noduri/oră, deoarece tratează și ambarcațiunea bărbatului.”, transmite ARSVOM.

Inițial, sportivul a cerut ajutor autorităților turce și bulgare pentru a fi salvat și recuperată barca, dar acestea i-au răspuns că îl pot salva doar pe el. Între timp a vâslit către malul românesc. Autoritățile din țara noastră au reușit să-i transporte și barca, cea cu care a traversat Oceanul Atlantic. 

Alex Dumbravă a plecat pe 10 iulie 2023 din Mangalia pentru a traversa singur Marea Neagră. Avea în plan să vâslească 650 de mile marine până la Batumi, în Georgia. 

ALex Dumbravă

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: salvare mare sar maia arsvom mrcc alex dumbrava