x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Starea copilului din Mureş care a căzut într-o fântână este gravă. Joi va fi reevaluat neurologic

Starea copilului din Mureş care a căzut într-o fântână este gravă. Joi va fi reevaluat neurologic

06 Mar 2019   •   11:57
Starea copilului din Mureş care a căzut într-o fântână este gravă. Joi va fi reevaluat neurologic

Starea băieţelului de 2 ani dintr-un sat de lângă Aiud care a căzut marţi într-o fântână, de unde a fost scos în stop cardio-respirator, precum şi în stare de hipotermie, este în continuare gravă, el fiind sedat şi intubat, potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost internat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a anunţat miercuri că băieţelul, care se află internat la ATI copii, este în stare gravă, urmând să rămână sedat şi intubat până joi, când va fi reevaluat neurologic.

Copilul a fost transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD, după ce a fost resuscitat de două echipaje medicale din Alba, care au reuşit să-l facă să respire singur şi să aibă activitate cardiacă, după ce intrase în stop cardio-respirator.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

"După copil a coborât un localnic, care l-a menţinut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanţ şi găleată. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare şi au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul şi a continuat manevrele de resuscitare şi de creştere a temperaturii acestuia. În prezent, copilul este intubat, respiră singur, are activitate cardiacă şi este preluat de elicopterul SMURD Mureş, care a aterizat pe stadionul din municipiul Aiud", a transmis marţi maior Ovidiu Costea.

La extragerea din fântână, băieţelul era în stop cardio-respirator şi hipotermic. Se apreciază că a stat aproximativ 20 de minute în fântână. AGERPRES

×