x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava - Un adolescent a furat un moped dar care a luat foc în timp ce încerca să-l pornească

Suceava - Un adolescent a furat un moped dar care a luat foc în timp ce încerca să-l pornească

02 Apr 2017   •   15:00
Suceava - Un adolescent a furat un moped dar care a luat foc în timp ce încerca să-l pornească

Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată, pe 30 martie, printr-o plângere de către Cristian L., de 22 de ani, localnic, despre faptul că, în ziua precedentă, hoții i-au furat un scuter din fața blocului în care locuiește. În urma verificărilor făcute de polițiști a reieșit că persoane necunoscute au sustras scuterul, ­pro­­fitând de faptul că acesta nu era asigurat în niciun fel, iar pornirea se făcea prin acționarea ­pe­­dalelor. Valoarea bunului furat se ridică la suma de 450 de lei.

La data de 30 martie 2017, în urma măsurilor întreprinse, autorul faptei a fost depistat ca fiind Vasile B., de 15 ani, din comuna Volovăț, iar cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că în seara comiterii furtului, întrucât autorul nu a reușit să pornească mopedul, l-a împins până la domiciliul său aflat la circa un kilometru depărtare. Aici a încercat din nou să-l pornească, l-a alimentat cu benzină, iar în momentul în care a acționat pedala pentru pornire, la nivelul motorului s-a produs un incendiu, în urma căruia o parte din componentele mopedului au ars.


Față de Vasile B. s-a dispus continuarea urmăririi penale și cercetarea în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”. La data de 5 aprilie 2017, minorul urmează să fie prezentat la Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru a fi expertizat psihiatric, iar în funcție de rezultatul expertizei cauza să fie soluționată procedural.

Sursa: obiectivdesuceava.ro

×