x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Craiova, desemnată European Best Easter Destination

Craiova, desemnată European Best Easter Destination

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2023   •   19:20
Craiova, desemnată European Best Easter Destination

Craiova a fost desemnată European Best Easter Destination. În clasamentul întocmit de un site de profil, Craiova este urmată de Viena și Zagreb.

Potrivit europeanbestdestination.com, clasamentul celor mai bune destinații de Paște este condus de Craiova, oraș urmat Viena, Zagreb, Roma, Praga, Colmar, Madeira, Edinburgh, Milano și Valleta.

„Anul acesta descoperiți lumea fantastică a lui Alice în Țara Minunilor în cea mai bună destinație de Paște din Europa! Craiova primăvara înflorește la propriu. Considerată odinioară capitala aristocrației din sudul României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile și spațiile publice. În perioada de Paște și de primăvară, în Parcul Nicolae Romanescu se derulează numeroase proiecte de regenerare urbană”, se arată pe site-ul competiției.

Conform acestuia, în Parcul Romanescu, clasat printre cele mai frumoase parcuri urbane din Europa, se găsesc sute de mii de lalele și diferite alte flori. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont la începutul secolului XX, Parcul Romanescu a fost distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. Acesta ocupă o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este situat în partea de sud a Craiovei.

Călătorii care vin la Craiova își pot petrece timpul și la evenimente precum Târgul de Paște, deja o tradiție în Craiova, organizat în fiecare an în Parcul Romanescu, unde pot găsi produse tradiționale de sezon, produse handmade de la producători locali și regionali, ateliere și plimbări cu ponei pentru copii, un carusel și un trenuleț pentru copii etc, se arată pe site.

În decembrie 2022, Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta, Ungaria, și Gdansk, Polonia.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: targ Paște craiova