x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Telecabina de la Cetatea Deva va fi oprită pe 2 decembrie

Telecabina de la Cetatea Deva va fi oprită pe 2 decembrie

28 Noi 2019   •   15:45
Telecabina de la Cetatea Deva va fi oprită pe 2 decembrie
Sursa foto: observator.tv

Turiştii care doresc să viziteze luni, 2 decembrie, Cetatea Deva, vor putea să ajungă în vârful Dealului Cetăţii doar pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate, deoarece telecabina va fi oprită pentru 24 de ore, în vederea efectuării reviziei tehnice obligatorii.

"Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare", a informat Primăria Deva.

Traseul 1 pleacă din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii, până la Poarta 1, şi poate fi străbătut în aproximativ 45 de minute. Traseul 2 pleacă de la intrarea în tunel, pe partea dreaptă, până la Poarta 1, şi durează 40 de minute. Turiştii care preferă un timp mai scurt, vor putea alege Traseul 3, care înconjoară Dealul Cetăţii din partea stângă a tunelului, până la Poarta 1, în aproximativ 30 de minute.

Cetatea Deva poate fi vizitată zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, program care coincide cu cel al telecabinei.

Cetatea Deva este atestată documentar la 1269 şi reprezintă principalul monument istoric ce poate fi vizitat în municipiul Deva. Anul trecut, Cetatea a avut peste 200.000 de vizitatori.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cetatea deva