x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Teleorman: În jur de 600 de porci din comuna Pietroşani vor fi sacrificaţi din cauza pestei porcine

Teleorman: În jur de 600 de porci din comuna Pietroşani vor fi sacrificaţi din cauza pestei porcine

28 Iun 2019   •   15:54
Teleorman: În jur de 600 de porci din comuna Pietroşani vor fi sacrificaţi din cauza pestei porcine

 În jur de 600 de porci de pe raza comunei teleormănene Pietroşani vor fi sacrificaţi şi neutralizaţi, în urma confirmării virusului pestei pocine africane, a hotărât, vineri, în şedinţă extraordinară, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Teleorman.

În comuna Pietroşani au fost confirmate opt focare de pestă porcină africană, toate în gospodăriile populaţiei, iar evoluţia virusului tinde să ia amploare, astfel că se impune eliminarea tuturor suinelor de pe raza comunei, a precizat directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Iulian Ianculescu.

În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate de virusul pestei porcine africane, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, CLCB Teleorman aprobând, în şedinţa de vineri, suma de 10 lei pe kilogram.

Potrivit DSVA Teleorman, orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina