x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Teleorman: Şapte tronsoane de drum, dintre care trei naţionale, închise pentru deszăpezire

Teleorman: Şapte tronsoane de drum, dintre care trei naţionale, închise pentru deszăpezire

26 Feb 2018   •   12:18
Teleorman: Şapte tronsoane de drum, dintre care trei naţionale, închise pentru deszăpezire
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Mai multe tronsoane de drum, printre care trei naţionale - DN 65A, DN 51, DN 51A şi patru judeţene, au fost închise luni dimineaţa pentru deszăpezire, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, remis AGERPRES. 

''Vă aducem la cunoştinţă faptul că următoarele tronsoane de drum sunt blocate temporar în vederea acţionării eficiente a mijloacelor de deszăpezire: DN65A: Turnu Măgurele - Roşiorii de Vede; DN51: Zimnicea - Izvoarele; DN51A: Zimnicea - Piatra; DJ504: Alexandria - Cernetu şi Alexandria - Lăceni; DJ703: Călineşti - Mavrodin; DJ506: Beiu - Ştorobăneasa şi Merişani - Băbăiţa; DJ506A: Răzmireşti - Vităneşti'', se precizează în comunicatul ISU Teleorman. 

Decizia a fost luată în şedinţa de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a mai stabilit şi închiderea cursurilor în şcolile din judeţ, luni după-amiaza şi marţi. 

''Tot astăzi, în şedinţa CJSU Teleorman, s-a luat decizia suplimentării numărului de utilaje de deszăpezire cu un număr de 24 de mijloace tehnice. Astfel, la nivelul judeţului Teleorman, administratorii drumurilor naţionale şi judeţene (SDN şi SDJ) acţionează pe principalele căi de circulaţie cu următoarele mijloace de deszăpezire şi materiale antiderapante: SDN: 53 de mijloace de deszăpezire şi aproximativ 2000 t sare; SDJ: 49 de mijloace de deszăpezire, peste 1200 t de nisip şi aproximativ 2600 t de sare'', se mai precizează în comunicatul ISU Teleorman. 

La nivelul judeţului s-a instituit serviciul de permanenţă la sediul primăriilor. La nivelul ISU Teleorman, pe lângă personalul aflat în tura de serviciu, sunt pregătite să intervină echipe de câte 20 de pompieri salvatori în fiecare din cele cinci subunităţi, aflate în oraşele şi municipiile judeţului. 

Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman recomandă cetăţenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate. AGERPRES

×