x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trafic îngreunat în Maramureș. Poduri de gheață pe râuri

Trafic îngreunat în Maramureș. Poduri de gheață pe râuri

13 Ian 2020   •   11:13
Trafic îngreunat în Maramureș. Poduri de gheață pe râuri

Traficul rutier pe DN 18 şi DN 19 din judeţul Maramureş este îngreunat din cauza ceţii, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Dan Bucă.
Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri pe întreg sectorul DN 18 la Petrova şi pe unele porţiuni ale DN 19.

"Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este parţial umed. SC Drumuri şi Poduri a intervenit cu 11 utilaje şi a împrăştiat 125 tone de material antiderapant. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au acţionat cu nouă utilaje şi un UNIMOG şi au împrăştiat 38 tone material antiderapant în Pasul Gutâi, DN 18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei DN18 la Petrova şi Vişeu şi DN18B. Local, în zonele joase s-a semnalat ceaţă, asociată cu depuneri de chiciură", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost uşor variabile şi s-a format gheaţă la mal pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosău, Barsau, Cavnic, iar pe râul Nistru este gheaţă suspendată la mal. De asemenea, sunt poduri de gheaţă cu ochiuri pe râurile Suciu, Lăpuş, Mara şi Botiza şi se menţin podurile de gheaţă pe râurile Iza şi Mara.

Pe versantul Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, la staţia meteorologică, stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vremea ceata dn18 DN19