x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Tragedie în Defileul Jiului: O stâncă a căzut peste o mașină, ucigând o persoană. A fost deschis dosar penal

UPDATE Tragedie în Defileul Jiului: O stâncă a căzut peste o mașină, ucigând o persoană. A fost deschis dosar penal

02 Oct 2022   •   16:12
UPDATE Tragedie în Defileul Jiului: O stâncă a căzut peste o mașină, ucigând o persoană. A fost deschis dosar penal
Sursa foto: Antena 3 CNN

Un bărbat a murit și două femei au fost rănite, duminică, după ce o stâncă s-a desprins de pe versant, în Defileul Jiului, județul Gorj, și a căzut peste mașina în care se aflau cei trei.

UPDATE

Zona unde a avut loc accidentul în care un om a murit din cauza unei stânci care s-a prăbușit pe mașina pe care o conducea, pe DN 66 - Defileul Jiului, este semnalizată, însă situația a fost „impredictibilă”. Direcția de Drumuri Craiova transmite că este primul accident soldat cu deces de oână acum.

Direcția de Drumuri Craiova, care administrează zona, este permament verificată.

„Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zonă cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepartăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire”, arată Direcția de Drumuri Craiova.

Potrivit sursei citate, zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre.

„Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă”, arată Direcția de Drumuri Craiova.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

ISU Gorj  a fost solicitat să intervină pentru salvarea unor persoane implicate într-un accident în Defileul Jiului. O bucată de stâncă a căzut de pe versant pe parbrizul unui autoturism, care circula pe Defileul Jiului.

„La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulante SAJ Hunedoara, sosite în sprijin. În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani”, spun reprezentanții ISU Gorj.

Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, fiind declarat decedat. Acesta este din județul Giurgiu. Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Nu se știe din ce cauză a căzut bucata de stâncă, dacă a fost desprinsă de un animal sălbatic sau din cauza vântului foarte puternic. Chiar dacă nu este vorba de o piatră foarte mare, se pare că aceasta a avut o viteză foarte mare, pentru că a căzut de la mare înălțime, pătrunzând în mașină prin parbriz.

Versantul este protejat cu plasă de protecție, dar această piatră a coborât pe un torent pe unde se scurg apele la ploile torențiale care nu se poate asigura cu plasă, pentru că ar însemna blocarea scurgerii.

Polițiștii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului

Accident

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sccident stâncă