x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Maramureș. Un salvamontist italian a accidentat mortal un localnic și a fugit de la locul faptei

Tragedie în Maramureș. Un salvamontist italian a accidentat mortal un localnic și a fugit de la locul faptei

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   14:00
Tragedie în Maramureș. Un salvamontist italian a accidentat mortal un localnic și a fugit de la locul faptei
Sursa foto: antena3CNN

Un salvamontist italian a accidentat mortal un bărbat și apoi a fugit de la locul faptei. Tragedia s-a produs în localitatea Lăpușel din județul Maramureș.

Alberto are 45 de ani și este paramedic SMURD, salvamontist și scafandru. Acesta lucrează în prezent la Sinaia. El se afla la volanul unui autotutism când a apărut în fața mașinii un localnic de 47 de ani. Însă italianul s-a speriat și, în loc să-i acorde victimei primul ajutor, a părăsit locul accidentului. Acesta declară că s-a întors de două ori dar nu l-a văzut pe bărbatul lovit. 

Polițiștii ajunși la locul faptei au început ancheta iar italianul a fost dat și la consemn la frontiere. Șeful Poliției rutiere Maramureș a încercat să-l contacteze telefonic. În câteva ore, bărbatul s-a predat însă și a fost reținut pentru 24 de ore. Șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. 

El este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. 

"La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C,  în localitatea Lăpușel. 

Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare. 

După producerea impactului, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor. 

Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore.

În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.  

Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului", transmite IPJ Maramureș.

Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului", se arată în comunicatul Poliţiei.

×