x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedii la scăldat: Patru morți și alte cinci persoane dispărute, în Bacău, Botoșani, Galați și Olt

Tragedii la scăldat: Patru morți și alte cinci persoane dispărute, în Bacău, Botoșani, Galați și Olt

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   11:36
Tragedii la scăldat: Patru morți și alte cinci persoane dispărute, în Bacău, Botoșani, Galați și Olt

Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost date dispărute, luni, în apele unor râuri sau lacuri din județele Bacău, Botoșani, Galați și Olt, a anunțat marți Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În localitatea Stejarii, județul Iași, echipajele de căutare-salvare au intervenit pentru căutarea unui bărbat. Acesta a fost adus la mal, după câteva ore de căutări, însă a fost declarat decedat.

Un alt incident a avut loc, luni, în municipiul Oradea, județul Bihor, unde un apelant a alertat autoritățile despre o persoană care a dispărut în apele Crișului Repede, în zona Barajului Ioșia. Bărbatul a fost scos din apă de pompieri, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, a fost constatat decesul.

Un alt eveniment tragic a avut loc în județul Timiș, unde pompierii militari au intervenit pentru aducerea la mal a unui bărbat de aproximativ 22-23 de ani, găsit decedat în râul Bega.

De asemenea, pompierii au intervenit în județul Vrancea, pentru recuperarea unei persoanei din Canalul Siret-Bărăgan. Pompierii au extras victima, care a fost declarată decedată.

În paralel, echipajele de intervenție din județul Bacău au fost solicitate, încă de duminică, pentru căutarea unei persoane căzute în canalul de fugă din comuna Răcăciuni. Operațiunile de căutare continuă și marți, persoana nefiind găsită. De asemenea, în comuna Giuvărăști, județul Olt, echipajele caută doi minori dispăruți în râul Olt.

Și în județele Botoșani și Galați pompierii intervin pentru recuperarea a două persoane, una dispărută în râul Prut, iar cea de-a doua în râul Siret.

Iată sfaturile pompierilor pentru evitarea situațiilor care pot pune viața în pericol:

-Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici.

-Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

-Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

-Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.

-Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.

-Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.

-Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

-Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scaldat morti