x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Transport public pentru turiştii care vor să schieze în Poiana Braşov

Transport public pentru turiştii care vor să schieze în Poiana Braşov

19 Dec 2017   •   14:18
Transport public pentru turiştii care vor să schieze în Poiana Braşov

Turiştii care doresc să schieze în Poiana Braşov în perioada sărbătorilor de iarnă şi îşi lasă maşina în parcarea din Poiana de Jos vor avea la dispoziţie autobuze care-i vor duce până la baza pârtiei din staţia de telegondolă a staţiunii. 

Măsura a fost luată de municipalitatea braşoveană pentru a evita aglomeraţia care se crea de regulă în Poiana Braşov, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când, din cauza numărului mare de maşini, circulaţia din şi spre staţiune era oprită de mai multe ori pe zi, până când se eliberau locuri în parcările din staţiune. 

Parcarea din Poiana de Jos a fost inaugurată în primăvara acestui an, are o capacitate de 434 de locuri, iar taxa de staţionare aici este de 1,5 lei/oră. 

"Începând de vineri, 22 decembrie a.c. traseul dintre Poiana de Jos şi staţia de telegondolă din staţiune este asigurat de autobuzele RATBV S.A. Programul este între orele 8.00-22.00. Avem un număr de şase autobuze noi, achiziţionate în această lună, au 21 de locuri pe scaune şi 51 de locuri în picioare. În acest moment, totul este funcţional şi aşteptăm turiştii. Traseul este de la parcarea din Poiana de Jos - parcarea mare din staţiune - staţia de telegondolă, traseu care se parcurge în maximum 10 minute. Suntem pregătiţi să asigurăm un program de circulaţie la interval de cinci minute, iar un bilet costă doi lei, la fel ca la transportul în comun din municipiul reşedinţă', a declarat marţi, în parcarea din Poiana de Jos, directorul general al RATBV S.A, Ovidiu Sergiu Bucurei. 

Viceprimarul Braşovului, Laszlo Ladislau, a afirmat că turiştii care îşi vor lăsa maşina în parcarea din Poiana de Jos vor fi avantajaţi cu acest sistem de transport pentru că "nu vor mai trebui să-şi transporte în spate clăparii şi schiurile până la staţia de telegondolă". 

"Turiştii care vin din Braşov sau din altă zonă poate să-şi lase maşina personală aici, în parcare, în totală siguranţă, şi apoi să ia autobuzul până la staţia de telegondolă. În primul rând, nu se mai obosesc până la telegondolă cu echipamentul de schi în spate, şi totodată, nu pierd timp căutând un loc de parcare în staţiune. Atunci când parcările vor fi pline în Poiana Braşov, turiştii vor fi nevoiţi să-şi lase maşinile aici pentru că altfel nu vor putea urca", a explicat viceprimarul. 

Numărul mare de turişti care vin cu maşinile este în creştere an de an, iar numărul locurilor de parcare publice este de 1200, la care se adaugă peste 1000 de locuri de parcare private sau închiriate de la Primărie, aflate în zona hotelurilor. De multe ori circulaţia spre staţiune era oprită în timpul zilei, până se eliberau câteva locuri în parcări. Şi în interiorul staţiunii circulaţia se desfăşura cu dificultate din cauza maşinilor parcate pe marginea străzilor, mai ales cele care duc spre pârtiile de schi.AGERPRES

×