x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei femei în vârstă din Brăila, păcălite prin metoda Accidentul

Trei femei în vârstă din Brăila, păcălite prin metoda Accidentul

15 Sep 2016   •   15:23
Trei femei în vârstă din Brăila, păcălite prin metoda Accidentul

Excrocheriile prin metoda "Accidentul" sunt, din păcate, în continuare o bună metodă de îmbogăţire peste noapte. Asta dacă cei care sună pe telefonul fix şi pozează în fiii sau fiicele unor unor bătrâni, victime ale unor evenimente grave, prind la celălalt capăt al firului o persoană care le dă crezare. Sunt în special oameni neinformaţi şi care intră în panică atunci când aud bocetele apelantului.

De astfel de experienţe traumatizante, care le-au făcut să dea importante sume de bani, peste 10.000 lei în total, au avut parte, zilele trecute, trei bătrâne din Brăila.

Astfel, şirul sesizărilor a început în cursul dimineţii de duminică, 11 septembrie, când o bătrână de 91 de ani, din municipiul Brăila, a sunat la poliţie şi a anunţat că a fost înşelată prin metoda “Accidentul”. Ea le-a relatat poliţiştilor cum s-a derulat tot filmul: a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a dat drept fiul său, i-a spus că a făcut un accident şi are nevoie de suma de 12.000 lei pentru a fi operat. Pretinsul fiu i-a spus bătrânei că va trimite pe cineva să ia banii, aşa că, la scurt timp, aceasta a ieşit la poartă, unde s-a întâlnit cu un bărbat necunoscut. Fără a-şi mai pune alte întrebări, femeia disperată i-a dat toţi banii pe care îi avea în casă, respectiv 5.000 lei. Abia după aceea, femeia a făcut ceea ce trebuia să facă de la început: i-a telefonat fiului adevărat şi a aflat că nu a fost implicat în niciun accident.

O altă înşelătorie trasă la indigo a avenit la scurt timp, în cursul aceleiaşi zile. Un bărbat din municipiul Brăila a reclamat poliţiştilor faptul că mama sa, în vârstă de 71 de ani, a fost înşelată prin metoda “Accidentul”, cu suma de 2.700 lei.

Ultima dintre cele trei persoane lăsate de escroci fără economii a fost o brăileancă în vârstă de 84 de ani. Ea a primit telefon de la un fals poliţist, în cursul zilei de 12 septembrie care a anunţat-o că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier şi este internată în spital în stare gravă. “Discuţia telefonică a continuat cu un pretins medic, care a convins-o să-i trimită 3.000 lei, reprezentând contravaloarea intervenţiei chirurgicale pe care urma să o suporte fiica sa. Astfel, la locuinţa bătrânei s-a prezentat o persoană care s-a dat drept asistent medical şi căreia aceasta i-a înmânat suma de 3.000 lei. Şi de această dată, persoana înşelată a luat legătura cu fiica sa, pentru a verifica vestea implicării într-un accident, abia după ce a rămas fără bani”, a precizat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Alte două brăilence, de 72 şi 70 de ani, tot din municipiu, au primit vestea implicării fiilor lor în accidente rutiere dar au verificat informaţiile primite şi au realizat că se încerca păcălirea lor, astfel că au anunţat poliţia. 

Sursa: obiectivbr.ro

×