x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei indivizi, trimiși în judecată pentru că au premeditat un atac armat asupra a patru persoane

Trei indivizi, trimiși în judecată pentru că au premeditat un atac armat asupra a patru persoane

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   11:00
Trei indivizi, trimiși în judecată pentru că au premeditat un atac armat asupra a patru persoane

Trei indivizi au fost trimiși în judecată pentru că, în luna ianuarie, au premeditat un atac armat asupra a patru persoane în parcarea unui supermarket din Chiajna. Alte opt persoane sunt acuzate de mărturie mincinoasă.

„Prin rechizitoriul înaintat instanței competente la data de 10 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală – Biroul de urmărire penală și criminalistică - PÎCCJ a dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, cercetați în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de: tentativă la infracțiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și a 8 inculpați, cercetați sub măsura controlului judiciar, pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, reținându-se faptul că, la data de 15.01.2024, cei trei inculpați arestați preventiv, respectiv P.P.O., P.C.S. și S.M., au premeditat un atac armat asupra a patru persoane”, transmite Parchetul General.

Procurorii susțin că „după o prealabilă înarmare și pregătire, realizată în intervalul 21:58:12 - 22:12:07, în parcarea unui supermarket, situat pe strada Rezervelor, din comuna Chiajna, cei trei inculpați, înarmați fiind cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă și armă de foc letală scurtă, de tip pistol), cu privire la care nu au deținut permis de port și uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule, marca Volkswagen Passat și marca BMW, model seria 5, în parcarea unui complex de pe strada Rezervelor, în fața unui restaurant, unde inculpatul P.C.S. i-a dat inculpatului S.M o armă de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă, iar acesta a executat un foc către un autovehiculul, în care se aflau patru persoane vătămate, respectiv A.M.E, M.N., S.A.I. și V.I.R, iar inculpatul P.P.O. a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol către persoana vătămată V.I.R., provocându-i acesteia leziuni traumatice, respectiv plagă împușcată transfixiantă gambă dreaptă, ce i-au pus viața în primejdie, necesitând pentru vindecare un număr de 25-30 (douăzeci și cinci-treizeci) zile de îngrijiri medicale, precum și către persoana vătămată S.A.I., provocându-i acesteia o leziunea traumatică ce a necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, nepunându-i viața în primejdie”.

„Totodată, la data de 15 ianuarie 2024, după ora 22:12:07, în timp se aflau în parcarea aceluiași complex comercial de pe strada Rezervelor, în fața unui restaurant, inculpații P.P.O. și S.M., având asupra lor arme de foc letale, de natură să pună în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor, fiind ajutați de inculpatul P.C.S, prin violențe comise împotriva persoanelor vătămate V.I.R. și S.A.I, precum și a bunurilor, respectiv asupra unui autovehiculul, aparținând persoanei vătămate S.A.I., în care se aflau persoanele vătămate A.M.E, M.N., S.A.I. și V.I.R., au tulburat ordinea și liniștea publică.
Fiind audiați în cursul urmăririi penale, în calitate de martori oculari, cei 8 inculpați - C.M., P.N.A., F.N., R.G.C., I.R., C.V.A., D.A. și M.I.L. - au dat declarații mincinoase, susținând următoarele: nu au văzut nicio persoană înarmată, respectiv pe inculpații P.P.O., S.M. și P.C.S.; nu au cunoscut de unde a provenit zgomotul produs de armele de foc folosite de inculpații P.P.S. și S.M.; nu au văzut ca inculpații P.P.O. și S.M. să fi executat focuri de armă către persoanele vătămate A.M. E. M.N., S.A.I. și V.I.R.; nu au văzut vreo persoană care să fi suferit vreo leziune în urma executării focurilor cu armele letale, respectiv pe persoana vătămată V.I.R.; inculpatul P.P.O. nu a fost înarmat”, se precizează în finalul comunictatului de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac armat judecata