x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O familie cu patru copii a fost prinsă în zăpadă de aproximativ 50 de cm, în Arieșeni. Turiștii încercau să ajungă la pensiune

O familie cu patru copii a fost prinsă în zăpadă de aproximativ 50 de cm, în Arieșeni. Turiștii încercau să ajungă la pensiune

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   23:00
O familie cu patru copii a fost prinsă în zăpadă de aproximativ 50 de cm, în Arieșeni. Turiștii încercau să ajungă la pensiune
Sursa foto: Jandarmeria Alba

O familie cu patru copii a fost salvată de jandarmii montani din Arieșeni, din zona Cheile Ordâncușei, pe drumul ce duce spre Ocoale, județul Alba, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 50 de centimetri și deplasarea se face cu dificulate.

Patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieșeni a intervenit sâmbătă seara în urma unui apel la 112, în zona Cheile Ordâncușei, pe drumul ce duce spre Ocoale. În zonă stratul de zăpadă măsoară aproximativ 50 cm, ceea ce face ca deplasarea să se facă cu dificultate.

Ajungând la mașina blocată, jandarmii au constatat că în interior se aflau doi adulți și patru copii care nu au mai putut continua deplasarea din cauza stratului mare de zăpadă căzută de pe versant pe drum.

Jandarmii au oferit ajutorul necesar persoanelor aflate în dificultate, deblocând mașina, pe care au și repus-o pe carosabil.

Turiștii nu au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, continuându-și drumul pentru a ajunge la pensiunea unde urmau să se cazeze.

Jandarmeria Alba recomandă responsabilitate și precauție la deplasările în zona montană și atrage atenția asupra faptului că există o atenționare meteo de cod portocaliu pentru zona montană din sudul județului, cod care vizezează viscol puternic cu rafale de 110-120 km/h și zăpadă troienită.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turişti blocati zăpadă arieseni